اخبار نقض حقوق بشر در ایران VVMIran e.V Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran e.V

Thursday, 29 February 2024

نرگس محمدی: تحریم انتخابات هم از منظر سیاسی و هم از بعد اخلاقی وظیفه ماست

۰۵/اسفند/۱۴۰۲

رادیو فردا

نرگس محمدی، برنده زندانی جایزه صلح نوبل، در بیانیه‌ای انتخابات پیش رو در ایران را «نمایشی» و «فرمایشی» خواند و آن را تحریم کرد.

این فعال زندانی حقوق بشر روز شنبه، پنجم اسفند، در بیانیه‌ای که در حساب کاربری او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد «تحریم انتخابات فرمایشی» را «نه صرفا از منظر سیاسی، بلکه از بُعد اخلاقی وظیفه» همگان اعلام کرد.

او گفت: «من هم با تحریم انتخابات نمایشی در کنار مردم... خواهم بود تا عدم مشروعیت جمهوری اسلامی و شکاف رژیم استبدادی سرکوبگر با مردم را اعلام نماییم.»
خانم محمدی در ادامه افزود: «جمهوری اسلامی با سرکوب‌های بی‌رحمانه و وحشیانه، کشتار جوانان این سرزمین در خیابان‌ها و پای چوبه اعدام‌ها و زندان و شکنجه زنان و مردان این سرزمین، سزاوار تحریم ملی و حقارت جهانی است.»

با وجود تأکید چندباره رهبر جمهوری اسلامی بر ضرورت شرکت در انتخابات، تاکنون بسیاری از چهره‌های سیاسی در خارج از ایران و برخی از فعالان سیاسی و مدنی در داخل انتخابات را تحریم کرده‌اند.
ازجمله مصطفی تاج‌زاده، سیاستمدار سابق و زندانی سیاسی کنونی در نامه‌ای که روز ۲۹ بهمن از زندان اوین منتشر کرد، ازجمله اشتباهات استراتژیک رهبر جمهوری اسلامی را «بی‌معنا کردن انتخابات و بی‌اثر و بی‌خاصیت کردن نهادهای انتخابی، به‌ویژه پارلمان» اعلام کرده بود.

ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری روز ۱۱ اسفند، کمتر از یک هفته دیگر، همزمان با مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

همزمان برخی نظرسنجی‌های دولتی هم حکایت از عدم اقبال عمومی به این رویداد سیاسی دارد.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) اخیرا اعلام کرده بود که بر اساس بررسی‌ها در ماه بهمن تنها ۳۶ درصد مردم از زمان برگزاری انتخابات آگاه بوده‌اند.
سازمان صداوسیما هم بر اساس یک نظرسنجی جداگانه گفته بود که ۵۲ درصد مردم از این رخداد سیاسی که مقامات حکومتی اصرار بر مشارکت در آن دارند بی‌اطلاع بوده‌اند.

بدبینی به نتیجه انتخابات در ایران و بی‌اثر بودن آن در آینده اداره کشور به حدی است که «۱۱۰ فعال سیاسی اصلاح‌طلب» روز ۲۳ بهمن در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر شرکت در انتخابات اذعان کردند که انتخابات پیش رو «آزاد» نیست.

آن‌ها مدعی شدند چون کاهش مشارکت انتخاباتی به مسائلی چون تشدید «تهدیدها» و «تحریم‌ها» علیه جمهوری اسلامی می‌انجامد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش رو شرکت می‌کنند.

در مقابل، پس از انتشار بیانیه آن‌ها، نایب رئیس جبهه اصلاحات خبر داد که در میان «جریان اکثریت» اصلاح‌طلبان کسانی هستند که خواستار «عدم شرکت در هر انتخاباتی در آینده» هستند و شرکت در انتخابات را «منوط به تغییرات بنیادین در نظام می‌دانند.»

نرگس محمدی در بیانیه تازه خود تأکید کرده است: «گذار از رژیم دینی استبدادی، مطالبه ملی و تنها راه بقا ایران و ایرانیان و انسانیت ماست.»