حنا خلج، عکاس خبری
اجتماعی
عکاس خبرگزاری ایرنا در پی انتشار تصاویر یک تجمع اعتراضی اخراج شد
۲۳/اسفند/۱۴۰۲
رادیو فردا
حنا خلج، از عکاسان خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، ایرنا، از اخراج خود از محل کارش خبر داد.
خانم خلج در صفحه اینستاگرام خود نوشت که او در پی انتشار تصاویری از یک تجمع اعتراضی، از محل کار خود اخراج شده است.
حنا خلج که چندی پیش از خبرگزاری ایرنا تعلیق شده بود، روز گذشته با انتشار یک استوری اینستاگرامی نوشت: «بالاخره بعد از چند هفته تعلیق و مسائل پیرامونش، امروز نامه اخراجم به سرویس عکس خبرگزاری ایرنا رسید.»
۲۱ بهمن ۱۴۰۲، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی به همراه شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای مراسم کلنگزنی در روستای «رشتقون» در استان قزوین حاضر شدند و روستاییان با برگزاری تجمعی نسبت به «تملک فراقانونی مراتع و زمینهایشان توسط دولت» اعتراض کردند.
حنا خلج که از طرف خبرگزاری ایرنا برای عکاسی از این مراسم به روستای رشتقون اعزام شده بود، یک روز بعد با انتشار عکسی از تجمع اعتراضی روستاییان در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: «دیروز در روستای رشتقون پروژه نهضت ملی مسکن آغاز شد و درحالی که وزیر، استاندار و دو نماینده مجلس حضور داشتند، مردم یکصدا فریاد زدند، ما راضی نیستیم، حتی اگر افتتاح شود؛ اما صدای مردم در یک متری مسئولین شنیده نشد.»
خانم خلج مدت کوتاهی پس از انتشار این مطلب به نهادهای امنیتی-قضایی احضار شد و سپس از اخراج خود از خبرگزاری ایرنا خبر داد.
خلج پیش از این روز ۲۷ مردادماه امسال نیز برای پوشش خبری یک مسابقه فوتبال به ورزشگاه قزوین رفته بود اما بهرغم داشتن مجوزهای لازم، با برخورد و ممانعت مسئولان برگزاری این مسابقه روبهرو شده و اجازه عکاسی به وی داده نشد.
به گزارش فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، در آن تاریخ دیدار شمسآذر قزوین و هوادار از سری مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران در ورزشگاه قزوین و با حضور تماشاگران زن برگزار شد، اما خانم خلج اجازه عکاسی کنار زمین از این بازی را پیدا نکرد.
این در حالی است که به دلیل فشارهای فیفا، مسئولان برگزاری فوتبال ایران برای نخستین بار اجازه حضور زنان در ورزشگاه را برای تماشای دیدارها و پوشش خبری داده بودند.
در مردادماه، همزمان با هفدهم مرداد که در ایران «روز خبرنگار» نامگذاری شده است، رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران با اشاره به بازداشت بیش از یک صد خبرنگار و روزنامهنگار پس از آغاز اعتراضات سال گذشته در ایران، تأکید کرد که «دوران سیاه روزنامهنگاری» همچنان ادامه دارد.
با استفاده از اینستاگرام و فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران؛ پ.پ./ ب.ب.