خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز سهشنبه ۳۰ مرداد بدون اشاره به مؤسسه گوته اعلام کرد: «دو شعبه از مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان که با نقض قوانین کشور، مرتکب اعمال غیرقانونی متعدد و تخلفات گسترده مالی شده بودند، با دستور مقام قضایی تعطیل شدند.»
در اطلاعیهای که در حساب ایکس، توئیتر سابق، این خبرگزاری منتشر شد، ادعا شده گزارشهایی از «تخلفات سایر مراکز وابسته به آلمان» در ایران دریافت شده و «تحقیقات» درباره آن جریان دارد.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تعدادی از ماشینهای نیروی انتظامی را نشان میدهد که مقابل این مؤسسه در خیابان دیباجی توقف کرده و برخی از نیروها در حال کندن تابلوی ورودی آن هستند.
برخی کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که تعطیلی این مؤسسه در زمان برگزاری امتحان زبان آلمانی صورت گرفته است.
انستیتو یا مؤسسه گوته یک سازمان غیرانتفاعی است که وظیفه آن گسترش زبان و فرهنگ آلمانی در کشورهای مختلف است.
برخی گمانهزنیها حاکی است که تعطیلی مؤسسه یادشده در واکنش به تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ از سوی دولت آلمان بوده است.
مرکز اسلامی هامبورگ و نهادهای تابعه آن، بهدلیل پیروی از اهداف اسلامگرایانه تندرو، روز سوم مرداد امسال از سوی وزارت کشور آلمان تعطیل شدند.
«مرکز اسلامی هامبورگ» از سوی سازمان اطلاعات آلمان به عنوان یک مرکز افراطی طبقهبندی شده است و این سازمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که مرکز یادشده اغلب «نگرش آشکارا یهودستیزانه و ضد اسرائیلی» را ترویج میکند.
تعطیلی این مرکز با خشم وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و مدیر کل غرب اروپا این وزارتخانه، اقدام دولت آلمان را «اقدام خصمانه و مغایر با اصول بنیادین حقوق بشر» خوانده و آن را محکوم کرد.
محمدهادی مفتح رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در این مرکز در آبان سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شده بود.