مرگ و مصدومیت تعدادی کودک در پی تصادف سرویس دانش آموزان در کرمانشاه
خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۱۷ آذر، در پی تصادف سرویس دانشآموزان دختر در بخش ماهیدشت شهرستان کرمانشاه، دو دانشآموز جان خود را از دست دادند و شماری مصدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، روز چهارشنبه ۱۷ آذر، در پی تصادف سرویس دانشآموزان در بخش ماهیدشت شهرستان کرمانشاه، دو دانشآموز جان خود را از دست دادند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه درباره این ماجرا گفت: برای پوشش تحصیلی و جلوگیری از ترک تحصیل دانشآموزان روستایی، آنها به نزدیکترین مدرسه اطراف یعنی مدرسه کوثر در روستای دولت آباد میروند.
مجید یزدان پناه با ادعای اینکه این مینی بوس سرویس نبود بلکه خانوادهها آن را برای حمل و نقل دانشآموزان اجاره کرده بودند، افزود: با توجه به توضیحات پزشکان، حال عمومی مصدومان خوب است. البته طبق اعلام پلیس راه، این ماشین معاینه فنی و بیمه داشت اما راننده به دلیل مه شدید، دید مناسب نداشت بنابراین با کامیون جلویی تصادف کرد و متأسفانه دو دانشآموز جان خود را از دست دادند.
طبق ماده قانون تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، «در روستاها و مناطقی که امکان ارائه خدمات آموزشی وجود ندارد وزارت آموزش و پرورش مکلف است وسیله ایاب و ذهاب را تا نزدیکترین محل آموزشی مربوطه به صورت رایگان برای دانش آموزان تأمین کند.» اما تأمین سرویس امن برای رفتوآمد دانشآموزان تا به امروز رنگ اجرا به خود نگرفته است.
اما آموزش و پرورش معتقد است که طبق آئیننامه حمل و نقل دانشآموزان مصوب سال ۸۷، وزارت راه و کشور مسئولیت تأمین پیمانکار و خودروی مناسب برای حمل و نقل دانشآموزان را بر عهده دارند.
نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش که مسئولیت تأمین سرویس حمل و نقل دانشآموزان بر عهده او است درباره تأمین سرویس دانشآموزان روستایی گفت: سازمان برنامه و بودجه باید ردیف اعتباری مربوط به حمل و نقل دانشآموزان را کامل اختصاص دهد، در سال ۹۸-۹۹ این رقم ۶۵ میلیارد تومان بود که ۴۳ میلیارد تومان آن پرداخت شد بنابراین اعتبار لازم به موقع و بهنگام اختصاص پیدا نمیکند.
وی افزود: آییننامه حمل و نقل دانشآموزان سال ۱۳۸۷ توسط هیئت دولت مصوب شد و براین اساس وزارت راه و کشور مکلف شدند شرکتهای پیمانکاری تأسیس کنند، وزارت راه متولی حمل ونقل دانشآموزان در حوزه برون شهری است و باید راننده و شرکت پیمانکاری مورد نیاز را تأمین کند، در جلسهای که اخیراً داشتیم این سوال مطرح شد که چرا حتی یک شرکت پیمانکاری در اینباه تأسیس نشد که در پاسخ گفتند “منافع اقتصادی ندارد بنابراین شرکتهای پیمانکاری فعالیت نمیکنند”.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: مطالبه دیگر آموزش و پرورش از وزارت راه شهر و سازی تأمین زیرساخت جادهای مناسب است.
عباسپور افزود: آموزش و پرورش در قالب طرح روستامرکزی باید خودروی مورد نیاز را به خانوادهها معرفی کند اما چون خودرو و شرکت پیمانکار مناسب وجود ندارد طبیعتاً این روند انجام نمیشود و خانوادهها چارهای ندارند جز اینکه خودشان خودرو اجاره کنند؛ ۲۶۳ هزار دانشآموز روستایی در کشور متقاضی استفاده از سرویس هستند اما خودرو و شرکت پیمانکار مناسب وجود ندارد و سرویس توسط خانوادهها تأمین میشود.
Powered by
WPtouch Mobile Suite for WordPress