بنا به آنچه روابط عمومی قوه قضاییه گفته جواد روحی در ساعتهای آغازین پنجشنبه دچار «تشنج» شده و به بیمارستانی در نوشهر منتقل شد، اما با بینتیجه بودن اقدامات درمانی درگذشت.
مجید کاوه، وکیل آقای روحی، اعلام کرده که مرگ او به خانوادهاش اطلاع داده شده است.
ساعتی پیش از اعلام رسمی، چند فعال حقوق بشر ضمن اعلام جان باختن جواد روحی در شبکههای اجتماعی، مقامهای قضایی و امنیتی را به «کشتن» او متهم کردند.
علت مرگ جواد روحی هنوز روشن نیست و روابط عمومی زندان نوشهر گفته است که دوربینهای مداربسته زندان و وسایل شخصی جواد روحی، از جمله یادداشتها و داروهای او بررسی خواهد شد و همچنین پیکر او برای کالبدشکافی و آزمایش سمشناسی به پزشکی قانون فرستاده شده است.
در ماههای اخیر این چندمین مورد از مرگ معترضان تحت بازداشت است. فعالان حقوق بشر میگویند برخی از آنها به دلیل بدرفتاری ماموران یا در اثر شکنجه کشته شدهاند.
موج اعتراضات سراسری سال گذشته نیز با خشم عمومی از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی تحت بازداشت گشت ارشاد آغاز شد.
جواد روحی یکی از سه بازداشتی نوشهر بود که به اعدام محکوم شدند.
«افساد فی الارض»، «محاربه»، «تخریب اموال»، «ایجاد حریق» و «هتک حرمت به قرآن» اتهامهایی بود که دادگاه انقلاب ساری علیه جواد روحی مطرح کرد و او برایشان حکم «سه بار اعدام» گرفت.
این در حالی است که ویدئویی که از اعتراضات نوشهر منتشر شده بود جواد روحی را در حال رقصیدن در میان دیگر معترضان نشان میداد.
عفو بینالملل در زمستان سال گذشته دستگاه قضایی و امنیتی ایران را متهم کرده بود که آقای روحی را از طریق «زندان انفرادی طولانی، شلاق، خشونت جنسی از طریق گذاشتن یخ روی بیضهها» تحت فشار گذاشته شده بود.
عفو بینالملل در بیانیه خود گفته بود که «در نتیجه این شکنجهها، جواد روحی دچار پارگی کتف، عدم کنترل ادرار، عوارض گوارشی و اختلالات حرکتی و گفتاری» شده بود.
خانواده جواد روحی گفته بودند که در سه ماه نخست بازداشت او از محل نگهداریاش بی خبر بودند.
دیوان عالی کشور در خرداد ماه حکم اعدام جواد روحی را نقض کرد و بر این مبنا باید دوباره به پرونده او رسیدگی میشد.
دو ماه پس از نقض حکم، جواد روحی همچنان بلاتکلیف بود و دادگاههای مازندران در چگونگی رسیدگی به پرونده او تصمیم نمیگرفتند.
مجید کاوه، وکیل جواد روحی، سه هفته پیش از جان باختن موکلش تحت بازداشت به روزنامه شرق گفته بود که انتظار دارد تا به زودی این مساله رفع شود و «امکان ارائه تقاضا مبنى بر تبدیل قرار تأمین کیفرى موکل از بازداشت موقت به سایر قرارهاى تأمینى خفیفتر برای آزادى او از زندان و بازگشتش به آغوش خانواده با توجه به نقض حکم بدوى در دیوان عالى کشور و نیز موجبات رسیدگى مجدد و دفاع از موکل در دادگاه همعرض فراهم شود.»
اما به این خواسته رسیدگی نشد و جواد روحی پس از ۳۴۴ روز «بازداشت موقت» در حبس جان باخت.