Thursday, 30 November 2023
ظلم به زنان در اسلام
سپاه پاسداران تروریسم بینالمللی
رادیو فرداتوماج صالحی، رپِر معترض مخالف حکومت، بار دیگر با «ضرب و شتم» بازداشت شد
Monday, 27 November 2023
سرکوب معترضان توسط علی خامنهای
شورش گرسنگان در قیام سراسری آبان ۱۳۹۸
Sunday, 26 November 2023
ارتداد در جمهوری اسلامی ایران
واکنش عفو بینالملل به اعدام میلاد زهرهوند: جمهوری اسلامی باید «اعدامها» را فوراً متوقف کند۰۴/آذر/۱۴۰۲
نرگس محمدی درباره اعدام میلاد زهرهوند: حکومت کشتار را با قضات دستنشانده امنیتی-نظامی پیش میبرد
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در واکنش به اعدام میلاد زهرهوند، از بازداشتشدگان اعتراضات سال گذشته، از مردم ایران خواست صدای «دادخواهان»، «افراد زیر حکم اعدام و معترض به تداوم اعدامها» باشند.
برنده جایزه نوبل صلح امسال روز یکشنبه پنجم آذرماه با اشاره به چند اعدام اخیر در ایران در نامهای از زندان اوین که در صفحه اینستاگرام او منتشر شد، نوشت: «از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درخواست میکنم برای توقف اعدامها در ایران به نام انسانیت اقدام فوری، قاطع و سریع نماید.»
خانم محمدی در ادامه این نامه گفت: «آیا ارادهٔ جهانی برای توقف اعدام بیامان و گسترده در سراسر شهرهای ایران با بهانههای واهی و بیاساس که فقط به قصد ارعاب و وحشت مردم مظلوم و معترض ایران است، فلج شده است؟»
میلاد زهرهوند که از بازداشتشدگان مراسم چهلم مهسا امینی در ملایر بود، سحرگاه پنجشنبه دوم آذر به طور مخفیانه و بدون اطلاع خانوادهاش در زندان مرکزی همدان اعدام شد.
سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه چهارم آذر اعلام کرد که افسانه زهرهوند، مادر میلاد، روز جمعه سوم آبان در مراسم خاکسپاری فرزندش به دلیل «شیون» برای ساعاتی بازداشت شد.
حساب کاربری «دادبان» نیز روز شنبه خبر داد که پدر میلاد زهرهوند به نام روحالله هم پس از مراسم خاکسپاری بازداشت و به زندان منتقل شده است.
نرگس محمدی، در ادامه نامه روز یکشنبه نوشت که جمهوری اسلامی «قواعد کشتار بیرحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دستنشانده نهادهای امنیتی-نظامی پیش میبرد».
این زندانی سیاسی با بیان اینکه این اعدامها «با تشریفات مبتذل»، «اجرای قانون» خوانده میشوند، گفت که در انتها حکومت ایران «جهان را با نمایندگانی با کفشهای براق در سالنها و راهروهای سازمان ملل به سخره میگیرد».
او در این نامه افزود: «گویی بیتصویری صحنه اعدام جوانان مظلوم سرزمین ایران، جهان تصویرزده را تکان نمیدهد و شوکه نمیکند.»
عفو بینالملل روز سوم آذرماه اعدام میلاد زهرهوند را که هشتمین اعدام در ارتباط با اعتراضات سال گذشته به شمار میرود هولناک خواند و تأکید کرد که جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک از «اعدامهای خودسرانه» به عنوان «ابزار سرکوب» استفاده میکند.
این سازمان در ادامه بیانیه خود از جامعه جهانی خواست از مقامهای جمهوری اسلامی بخواهد تا «اعدامها» را فوراً و به طور رسمی «تعلیق» کنند.
نزدیکان میلاد زهرهوند، روز دوم آذر ماه به رادیو فردا گفتند که «روز پنجشنبه به خانواده میلاد خبر اعدام او را دادند» در حالی که «خانوادهاش هیچ اطلاعی از اعدام نداشتند و به آنها برای ملاقات آخر هم هیچ اطلاعی نداده بودند.»
قوه قضاییه جمهوری اسلامی پیش از اعدام «میلاد زهرهوند»، هفت تن از دیگر بازداشتشدگان اعتراضات شامل محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی، محمد حسینی، صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی را نیز اعدام کرده بود.
با استفاده از گزارشهای شبکههای اجتماعی و رادیوفردا؛ پ.م/
گزارش ههنگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳
ههنگاو؛ شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، در آستانه ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، از آغاز سال ٢٠٢٣ تا امروز۱۰۴ زن کشته شدهاند. در همین بازه زمانی ۱۶ زن اعدام شدهاند و برای ۱۲۸ فعال زن احکام شلاق، زندان و اعدام صادر شده است. همینطور از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ۳۰۸ فعال زن در ایران بازداشت شدهاند.
از سال ۱۹۸۱ میلادی، ۲۵ نوامبر به عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامگذاری شده است. در این روز قرار است به عزم جهانی برای مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت تاکید شود. این یادواره به مناسبت یادبود قتل وحشیانه سه خواهر میرابل، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است. جنبشهای فمینیستی و مدافع برابری جنسیتی هر سال در آستانه این روز کمپینهای متفاوتی را در سطح جهان برای آگاهسازی از مساله خشونتهای جنسیتی برگزار میکنند. زنان در ایران نه تنها دهههاست که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی با فقدان هر نوع فضای آزادی برای برگزاری چنین کمپینهایی مواجه هستند، بلکه حالا بالای یک سال پس از قتل حکومتی ژینا امینی سرکوب زنان و فعالین حوزه برابری جنسیتی فشردهتر شده است.
کشته شدن ۱۰۴ زن در کمتر از ۱۱ ماه، بیشتر از ۳۲٪ از این قتلها با انگیزههای ناموسی بوده است
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، دست کم ۱۰۴ زن در شهرهای مختلف ایران توس اعضای خانواده و افراد نزدیک خود به قتل رسیدهاند..
بر طبق این گزارش دست کم ۳۴ زن معادل ۳۲.۵٪ کل زنانی که در این بازه زمانی به قتل رسیدهاند تحت عنوان هرآنچه ناموس خوانده میشود، به قتل رسیدهاند.
بیشترین میزان قتل زنان طی ۱۱ ماه گذشته با ۱۹ مورد معادل ۱۸.۲٪ کل موارد در استان تهران ثبت شده است. همچنین در استان آذربایجانغربی (ارومیه) نیز ۱۴ مورد قتل زنان ثبت شده است که ۹ مورد از آن با انگیزههای ناموسی انجام گرفته است و بیشترین آمار قتلهای ناموسی را در این استان بوده است. در استان کرمانشاه نیز ۸ مورد زنکشی و در استانهای فارس و کرج نیز هر کدام ۷ مورد زنکشی ثبت شده است.
تقریبا نیمی از زنانی که در ١١ ماه اخیر به قتل رسیدهاند، توسط همسر خود کشته شدهاند؛ که این شامل ۴۹ مورد معادل ۴۷٪کل موارد است. همچنین ۸ نفر توسط همسر سابق و ۵ نفر نیز توسط نامزدهای خود کشته شدهاند. پس از همسران بیشترین زنانی که طی ۱۱ ماه گذشته کشته شدهاند توسط پدر و یا برادر خود کشته شدهاند که ۲۴ مورد از این قتلها را شامل میشود. بقیه موارد زنکشی نیز توسط افراد نزدیک فرد مقتول بوده است.
زنکشی شدیدترین شکل خشونت به زنان است که در بالای هرم سطوح مختلف زنبیزاری قرار دارد. بر خلاف تصورات موجود همه زنکشیها مبتنی بر ناموس نیستند و همه موارد قتل ناموسی هم شامل تنها زنان نمیشوند. بلکه زنکشی نام قتل زنان به دلیل زدن بودن آنهاست و قتلهای ناموسی بخشی از مجموعه قتلهای زنکشی را تشکیل میدهند، اما در بسیاری از موارد قربانی قتلهای ناموسی میتوانند مردان دیگری باشند که توسط عموما مردان دیگر به دلایل آنچه ناموس خوانده میشود، کشته میشوند.
انتشار بیشتر گزارش زنکشیها در سالهای گذشته لزوماً به معنای بالا رفتن آمار زنکشیها نیست، بلکه میتواند به این دلیل باشد که در جریان حساسیتهای اجتماعی و سیاسی ایجاد شده پس از قتل رومینا و همینطور زنکشی حکومتی ژینا امینی، موراد زنکشی بیش ز پیش رسانهای میشوند..
اجرای حکم اعدام ۱۶ زن طی کمتر از ۱۱ ماه
با استناد به آمار ههنگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دستکم ۱۶ زن در زندانهای مختلف ایران اعدام شدهاند که ۳ نفر از آنها به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر و ۱۱ نفر نیز به اتهام قتل عمد توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند.
از مجموع این ۱۶ زن که اعدام شدهاند ۴ مورد در زندان اصفهان و در زندانهای کرمان، مشهد و رجایی شهر هر کدام ۲ مورد ثبت شده است. در زندانهای کهنوج، بیرجند، زاهدان، یاسوج، همدان و قم نیز هر کدام دو مورد ثبت شده است.
صدور حکم حبس، اعدام و شلاق برای ۱۲۸ فعال زن
با استناد به آمار ههنگاو، طی ۱۱ ماه اخیر دستکم ۱۲۷ فعال زن در سراسر ایران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به حبس محکوم شدهاند که هشت نفر از آنها به نامهای فاطمه مهری اهل شهرکُرد، لیلا منصور، ناتاشار خضری جوادی، مژگان ایلانلو و فرناز حسنزاده ساکن تهران، مینا یعقوبی اهل اراک، پریا کریمعدنانی اهل سقز و لاله وهابی اهل تالش علاوه بر حکم حبس به شلاق نیز محکوم شدهاند. از این میان حکم لاله وهابی اجرا شده است.
همچنین یک فعال زن کُرد نیز به نام نسیم نمازی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است..
از مجموع ۱۲۸ فعال زن که به حبس محکوم شدهاند ۲۱ نفر از فعالین زن بهایی و ۱۹ نفر نیز از فعالین زن کُرد بودهاند. ۲۸ نفر از زنانی که به حبس و شلاق محکوم شدهاند، به دلیل شرکت در جنبش ژن ژیان ئازادی بازداشت و توسط دستگاه قضایی به حبس و شلاق محکوم شدهاند.
بازداشت ۳۰۸ فعال زن از ابتدای سال جاری میلادی
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار ههنگاو، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون (۳۲۸ روز) دستکم ۳۰۸ فعال زن در سراسر ایران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شدهاند.
از مجموع ۳۰۸ فعال زن که در کمتر از ۱۱ ماه بازداشت شدهاند؛ ۸۹ نفر معادل ۲۹٪ کل موارد فعالین زن کُرد بودهاند. همچنین ۵۰ فعال زن بهایی (۱۶٪ کل موارد) نیز در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدهاند.
در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی و پس از آن حکومت جمهوری اسلامی سرکوب زنان و فعالین زن را فشردهتر کرده است. این در حالیست که نه تنها هیچ کدام از مطالبات اجتماعی و حقوقی جامعه زنان توسط جمهوری اسلامی پذیرفته نشدهاند. بلکه با حضور حجاببانها در متروهای تهران نشان داده میشود که قرار است بخشی از جامعه زنان که در سالهای گذشته اقدام به کشف حجاب با وجود همه مخاطرات کردهاند، قرار است تحت نظارت و سرکوب شدیدتری قرار بگیرند. همچنین ارایه طرح «حجاب و عفاف» نشان میدهد که حکومت جمهوری اسلامی تصمیم دارد سطح اجتماعی سرکوب جامعه زنان را به شدت وسیعتر کند.
همدان؛ مزار میلاد زهرهوند توسط اطلاعات سپاه پاسداران بتنریزی شد
روز جهانی مبارزه برای خشونت بر علیه زنان
Saturday, 25 November 2023
راهپیمایی دهها هزار نفر در سراسر جهان به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان
مولوی عبدالحمید: عبادت اجازه نمیخواهد؛ ماموران نمازخانه اهل سنت را تعطیل کردند
Friday, 24 November 2023
همبند سامان یاسین در زندان قزلحصار خواستار تحقیقات مستقل درباره «اعدام مصنوعی» او شد
انتقال زندانی اهل سنت ایوب کریمی برای اجرای حکم اعدام
اعدام یک کودک مجرم در زندان سبزوار
Thursday, 23 November 2023
سخنان رؤیا ذاکری دختر تبریزی از بازداشت شدگان تظاهرات سراسری
رکورد «بیسابقه» اعدام در ایران؛ هشدار درباره اعدام «صدها نفر دیگر» در ماههای آینده
رسانههای حقوق بشری از اعدام میلاد زهرهوند، از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر، خبر دادند
بیانیه ۹ تن از زندانیان سیاسی در اوین: «مسئولیت ما در برابر رنج دیگری»
Tuesday, 21 November 2023
کودکان بازداشت شده در پیرانشهر
پنج کودک بازداشت شده در پیرانشهر
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز سهشنبه ۳۰ آبان، از افزایش شمار کودکان بازداشت شده در شهر پیرانشهر در استان آذربایجان غربی، به ۵ تن خبر داد.
این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که پیشوا نبی، ١٦ ساله و کارزان نبی، ١٥ ساله، به دست نیروهای امنیتی در منازل خانوادگیشان در پیرانشهر بازداشت شدند. پیش از آن هم کومار نبی، ١٦ ساله؛ فرزین نبی، ۱۴ ساله؛ و هیدی یوسفی اقدم، ١٦ ساله، بازداشت شدهبودند.
ههنگاو اعلام کرد تاکنون، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این پنج کودک، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
سازمان حقوق بشری «کردپا» هم نوشت که از محل نگهداری این پنج تن و سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
بازداشت کودکان زیر سن قانونی مغایر با مفاد کنوانسیون حقوق کودک است. بند ب ماده ۳۷ این کنوانسیون میگوید: «هیچ کودکی به طور غیرقانونی یا خودسرانه از آزادی محروم نشود. دستگیری، بازداشت یا زندانی کردن کودک باید مطابق قانون و تنها به عنوان آخرین راه چاره و برای کوتاهترین زمان ممکن صورت پذيرد.»
در بندهای «پ» و «ت» این ماده هم از جمله آمده است که کودک بازداشت شده حق دارد جز در موارد استثنایی، تماس خود را با خانوادهاش حفظ کند و هر کودک محروم از آزادی حق دسترسی فـوری به کمک و مشاوره حقوقی و سـایر مساعدتهای مقتضی داشـته باشـد. و همچنیـن حـق اعتـراض نسـبت به مشـروعيت زنداني شـدن خـود در برابـر دادگاه يـا سـاير
جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۹۴ میلادی این کنوانسیون را امضا کرده است اما سازمانهای حقوق بشری بارها اشاره کردهاند که این کنوانسیون از سوی مقامها و نهادهای جمهوری اسلامی رعایت نشده است.
بازداشت کودکان در ایران تازگی ندارد و پس از استقرار حکومت جمهوری اسلامی تاکنون بارها گزارشهایی در این مورد، از جمله در سال ۱۳۶۰ انتشار یافته است.
همچنین ۲۴ تن از دهها بازداشتی روز جمعه ۲۸ مهر، در شهر زاهدان، کودک و نوجوان بودند.